Blizzardin BlizzCon 2024 peruutettu – uusia tapahtumia luvassa

Blizzard on ilmoittanut, että suosittu BlizzCon 2024 -tapahtuma on peruttu. Tämän vuoden tapahtuman sijaan yritys keskittyy muihin pienempiin tapahtumiin ja juhlii World of Warcraftin 20-vuotisjuhlaa sekä Diablo IV:n ensimmäistä laajennusta. Lue lisää Blizzardin tulevista suunnitelmista ja tapahtumista.

Blizzard Entertainment on ilmoittanut, että suosittua BlizzCon-tapahtumaa ei järjestetä vuonna 2024. Yritys perustelee päätöstään huolellisella harkinnalla, joka on kestänyt vuoden ajan. Vaikka BlizzCon on ollut merkittävä tapahtuma sekä järjestäjille että osallistujille, Blizzard kertoo suuntaavansa tänä vuonna toisenlaisiin tapahtumiin ja etsivänsä uusia tapoja juhlistaa yhteisöään.

Blizzard aikoo osallistua muihin alan messuihin, kuten Gamescomiin, ja juhlistaa World of Warcraftin 20-vuotisjuhlaa järjestämällä useita globaaleja tapahtumia. Lisäksi yhtiö suunnittelee juhlavuottaan myös World of Warcraft: The War Within -laajennuksen ja Diablo IV:n ensimmäisen laajennuksen, Vessel of Hatredin, julkaisun merkeissä.

BlizzConin peruuntumisesta huolimatta Blizzard vakuuttaa, että tapahtuma tekee paluun tulevaisuudessa. Yhtiö kertoo tutkineensa erilaisia tapahtumamuotoja ja olevansa innostunut tuomaan BlizzConin takaisin tulevina vuosina.

Viime vuosi oli Blizzardille tapahtumarikas, sillä se saattoi päätökseen Microsoftin kanssa käydyn 68,7 miljardin dollarin yrityskaupan, kohdaten samalla oikeustaisteluita Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Yhtiön toimitusjohtaja Bobby Kotick myös jätti tehtävänsä yli 30 vuoden palveluksen jälkeen.

Vaikka BlizzCon on järjestetty vuodesta 2005 lähtien, on tapahtuma peruttu useita kertoja, muun muassa koronapandemian vuoksi. Viimeisimmät peruutukset liittyivät työpaikkakiusaamista koskeviin oikeusjuttuihin. Blizzard kuitenkin palasi tapahtumajärjestämisen pariin vuonna 2023.

Vuoden 2024 peruutus tulee ajankohtana, jolloin peliala kohtaa taloudellisia haasteita ja ennennäkemättömiä irtisanomisia. Microsoft ilmoitti aiemmin tänä vuonna irtisanovansa 1 900 työntekijää Activision Blizzardilta ja Xboxilta, mikä on yksi pelialan suurimmista irtisanomisista viime vuosina.

Edellisen vuoden BlizzCon-tapahtumasta voit katsoa pätkän alta.

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit