Cillian Murphy palaa 28 Days Later -elokuvan maailmaan 28 Years Later -jatko-osassa

Oscar-voittaja Cillian Murphy tekee paluun Jim-rooliinsa Danny Boylen ja Alex Garlandin uudessa 28 Years Later -elokuvassa. Elokuvan ensimmäinen osa uudessa trilogiassa tuo takaisin post-apokalyptisen kauhun, joka vangitsi yleisönsä lähes 20 vuotta sitten.

Danny Boylen ja Alex Garlandin vuonna 2002 ilmestynyt 28 Days Later -elokuva esitteli melkein 20 vuotta sitten maailman, jossa viruksen levittämät zombit aiheuttivat yhteiskunnan romahduksen. Nyt, lähes kaksikymmentä vuotta myöhemmin, Oscar-voittaja Cillian Murphy palaa alkuperäiseen rooliinsa Jiminä elokuvassa 28 Years Later.

Sony Motion Pictures Groupin puheenjohtaja Tom Rothman vahvisti hiljattain Deadline-lehdelle, että Murphy ei ainoastaan toimi uuden elokuvan vastaavana tuottajana, vaan myös esiintyy siinä ”yllättävällä tavalla”. Rothmanin mukaan ”tämä on Danny Boylea parhaimmillaan, yhdistettynä erittäin kaupalliseen genreen.”

28 Years Later on ensimmäinen osa uudessa trilogiassa, jonka ovat luoneet Boyle ja Garland. Elokuvan näyttelijäkaartiin kuuluvat myös Aaron Taylor-Johnson, Jodie Comer ja Ralph Fiennes. Vaikka tarkempia juonenkäänteitä ei ole vielä paljastettu, Rothman vihjasi, että elokuva ei ole ”kirjaimellinen jatko-osa” edeltäjilleen. Tämä antaa tilaa uusille tarinoille ja hahmoille, samalla kun se tuo takaisin tutut kasvot, kuten Murphyn Jimin.

Alkuperäisessä 28 Days Later -elokuvassa Murphy näytteli pyörälähetti Jimiä, joka heräsi koomasta keskellä viruksen tuhoamaa Lontoota. Elokuva sai kiitosta innovatiivisesta lähestymistavastaan zombiteemaan ja on sittemmin saanut kulttimaineen. Jatko-osa, 28 Weeks Later, julkaistiin vuonna 2007, mutta siinä keskityttiin uusiin hahmoihin ja tarinoihin.

28 Years Later -elokuvan myötä nähdään kuinka maailma on muuttunut lähes kolmenkymmenen vuoden aikana alkuperäisen viruksen puhkeamisesta. Elokuva on suunniteltu ensi-iltaan 20. kesäkuuta 2025.

Alta voit katsoa muistin virkistykseksi 18 vuotta sitten ilmestyneen ensimmäisen osan trailerin.

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit