Disney+ juhlistaa The Beach Boysin perintöä uudella dokumenttielokuvalla ja virallisella soundtrackilla

Disney+ tuo katsojilleen The Beach Boys -dokumenttielokuvan, joka esittelee yhtyeen musiikillisen perinnön ja ainutlaatuiset haastattelut.

Disney+ ilmoitti, että uusi dokumenttielokuva The Beach Boys julkaistaan palvelussa 24. toukokuuta. Dokumenttielokuva sukeltaa syvälle yhtyeen historiaan ja tarjoaa katsojille ennennäkemätöntä kuvamateriaalia sekä haastatteluja yhtyeen jäsenten ja muiden musiikkialan vaikuttajien kanssa.

Ohjaajina toimivat Frank Marshall ja Thom Zimny, ja elokuvan on käsikirjoittanut Mark Monroe. Tuotantotiimiin kuuluu useita tunnettuja nimiä, kuten Irving Azoff ja Nigel Sinclair. Dokumentti kuljettaa katsojat The Beach Boysin vaatimattomista perhelähtökohdista maailmanlaajuiseen menestykseen, ja siihen sisältyy uusia haastatteluja muun muassa Brian Wilsonin, Mike Loven ja Al Jardinen kanssa. Elokuvassa kuullaan myös yhtyeen edesmenneiden jäsenten, Carl ja Dennis Wilsonin, omia sanoja.

Yhtäaikaisesti dokumentin kanssa julkaistaan myös virallinen soundtrack The Beach Boys: Music From The Documentary, joka sisältää kappaleita sekä dokumentista että yhtyeen historiallisesta levykokoelmasta. Soundtrack julkaistaan digitaalisesti ja on saatavilla Capitol/UMe:n kautta.

Lisäksi The Beach Boysin merkkipaalu, vuoden 1964 albumi Shut Down, Vol. 2, on julkaistu uudelleen rajoitettuna painoksena sinivalkoisella marmorivinyylillä. Yhtyeen ainoa virallinen kirja The Beach Boys by The Beach Boys julkaistiin hiljattain Genesis Publicationsin kautta.

The Beach Boys perustettiin Hawthornessa, Kaliforniassa vuonna 1961, ja he ovat myyneet yli 100 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti. Heidän musiikkinsa on jättänyt pysyvän jäljen niin amerikkalaiseen kulttuuriin kuin kansainvälisesti, edustaen ikonista kalifornialaista unelmaa. Yhtyeen vaikutus musiikkimaailmassa on ollut mittaamaton, ja heidät on palkittu muun muassa Rock & Roll Hall of Famessa ja saaneet Recording Academyn Lifetime Achievement GRAMMY Award® -palkinnon.

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit