Espoo Ciné 2024 – Uutta visuaalista ilmettä ja jännittäviä elokuvia

Espoo Ciné -elokuvafestivaali palaa elokuussa uuden visuaalisen ilmeen ja monipuolisen ohjelmiston voimin. Windows95maninä tunnetun Teemu Keisterin suunnittelema festivaalijuliste esittelee tänä vuonna Kino Tapiolan edustalla hempeileviä Ukkeli-hahmoja.

Yksi Suomen merkittävimmistä elokuvatapahtumista, Espoo Ciné -elokuvafestivaali, tuo jälleen elokuvaelämyksiä kaikenikäisille 23.8.–1.9.2024. Festivaalin visuaalisen ilmeen on suunnitellut espoolainen kuvataiteilija Teemu Keisteri, joka tunnetaan myös nimellä Windows95man. Keisterin suunnittelemat keltaiset Ukkeli-hahmot seikkailevat tänä vuonna festivaalijulisteessa, joka kuvaa hempeää tunnelmaa Kino Tapiolan edessä.

Monipuolista ohjelmistoa ja uusia kilpailuja

Festivaalin ohjelmisto on suunnattu laajalle yleisölle, ja se kattaa yli 100 elokuvaa eri puolilta maailmaa. Ohjelmistossa on tarjontaa niin arthouse-yleisölle, nuorille kuin aikuisillekin. Koko ohjelmisto julkaistaan 1.8.2024, ja näytöskohtaiset liput tulevat myyntiin 6.8.2024. Jo nyt on kuitenkin saatavilla edullisempia sarjakortteja festivaalin nettisivuilla.

Festivaali järjestää myös kotimaisen elokuvajulistetaiteen Poster Ciné -kilpailun, jonka finalistit julkistetaan some-kanavilla ja nettisivuilla 8.7.2024. Kilpailun tuomarina toimii Teemu Keisteri. Lisäksi festivaali jatkaa Crip Ciné -kokonaisuutta, joka nostaa esiin vammaisia elokuvantekijöitä ja heidän teoksiaan.

Ohjelmiston kohokohtia

Festivaalin ohjelmistosta löytyy monia mielenkiintoisia elokuvia. Oscar-voittaja James Marshin ohjaama Dance First kertoo kirjallisuuden nobelisti Samuel Beckettistä ja hänen monipuolisesta elämästään. Toinen kiinnostava elokuva on Jérémy Clapinin ohjaama ja käsikirjoittama science fiction -teos Meanwhile on Earth, joka kertoo Elsasta, jonka veli on kadonnut avaruusmatkalla.

Dokumenttielokuvien ystäville festivaali tarjoaa David Borensteinin ohjaaman Can’t Feel Nothing, joka pohtii somemaailman ja tunnehäiriöiden välistä yhteyttä. Antonio Méndez Esparzan elokuvassa Something Is About to Happen seurataan Lucian elämänmuutosta, kun hän ryhtyy taksikuskiksi menetettyään työnsä tietokoneohjelmoijana.

Rikosdraamasta kiinnostuneille tarjolla on Stéphanie Demoustierin Borgo, jossa esimerkillinen vanginvartija joutuu Korsikan saarella mafian kiristämäksi. Niclas Bendixenin When in Rome kertoo puolestaan Gerdan ja Kristofferin 35-vuotishäämatkasta Roomaan, jossa vanhat muistot heräävät henkiin.

Uusia suosituksia ja ennakkonäytöksiä

Heinäkuisessa Espoo Ciné suosittelee -näytöksessä nähdään Paolo Genovesen Elämäni ensimmäinen päivä. Tämä maagisella realismilla höystetty draama kertoo neljästä päähenkilöstä, jotka ovat saavuttaneet elämänsä pohjakosketuksen ja päättäneet luovuttaa. Salaperäinen mies tarjoaa heille kuitenkin mahdollisuuden nähdä, miltä maailma näyttäisi ilman heitä. Elokuva esitetään ennakkoon Kino Tapiolassa torstaina 11.7. klo 17.15.

Espoo Ciné -festivaali tarjoaa tänäkin vuonna elämyksiä ja oivalluksia kaikenikäisille katsojille. Lisätietoja ohjelmistosta ja lipunmyynnistä löytyy festivaalin sosiaalisen median kanavista sekä nettisivuilta.

Lisätiedot ja liput voi hankkia Espoo Ciné -festivaalin verkkosivuilta.

Espoo Ciné 2024 virallinen juliste. Kuva: Teemu Keisteri

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit