Furiosa: A Mad Max Saga tuo dystooppisen maailman takaisin valkokankaalle

George Millerin ohjaama Furiosa: A Mad Max Saga saa ensi-iltansa tänään 24. toukokuuta. Anya Taylor-Joy ja Chris Hemsworth tähdittävät tätä odotettua esiosaa, joka syventää Mad Max: Fury Road -elokuvasta tutun Furiosan taustatarinaa.

Furiosa: A Mad Max Saga -elokuvan ensi-ilta on tänään, 24. toukokuuta. George Millerin ohjaama ja käsikirjoittama leffa kertoo Furiosan taustatarinan, jota esittävät Anya Taylor-Joy ja Alyla Browne. Filmissä nähdään myös Chris Hemsworth ja Tom Burke. Uusi elokuva avaa ikonisen Mad Max -universumin uudella ja syvemmällä tavalla, tarjoten katsojille mahdollisuuden tutustua Furiosan matkaan ja siihen, miten hänestä tuli se voimahahmo, joka nähtiin Mad Max: Fury Road -leffassa.

Elokuvan tarina

Maailman romahtaessa nuori Furiosa siepataan ”Monien äitien vihreästä paikasta” ja joutuu sotaherra Dementusin johtaman prätkäjengin armoille. Matka aavikon halki johdattaa heidät Immortan Joen hallitsemalle linnakkeelle. Samalla kun Dementus ja Immortan Joe taistelevat herruudesta, Furiosa etsii keinoa palata kotiin. Tarinassa seurataan Furiosan nuoruusvuosia ja kasvua taistelijaksi, jonka päämääränä on löytää tiensä takaisin kotiin.

George Miller kertoo, että Furiosa: A Mad Max Saga on tarina, joka seuraa päähenkilöä 10-vuotiaasta 26-vuotiaaksi. Se on 15 vuoden mittainen eepos, joka johtaa suoraan Fury Roadin tapahtumiin. Millerin mukaan leffan tarkoitus on paitsi kertoa Furiosan tarina myös laajentaa Mad Max -universumia. Hän korostaa, että filmissä näkyy ihmisten käyttäytymisen toistuvuus ja miten äärimmäiset tilanteet paljastavat ihmisten todellisen luonteen.

Näyttelijät ja tuotanto

Pääosissa nähdään Anya Taylor-Joy Furiosana sekä Chris Hemsworth Dementusina. Leffassa esiintyvät myös Tom Burke ja Alyla Browne. Furiosa: A Mad Max Saga on George Millerin ja hänen pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa, Oscar-ehdokas Doug Mitchellin, tuottama elokuva. Käsikirjoituksen on laatinut Miller yhdessä Nico Lathourisin kanssa, joka oli mukana myös Mad Max: Fury Roadin käsikirjoittamisessa.

Tuotannon tiedot

Furiosa: A Mad Max Sagan kuvaukset alkoivat 30. toukokuuta 2022 ja päättyivät 3. marraskuuta 2022. Yhteensä filmin kuvaukset kestivät 240 päivää, joista 156 päivää kuvattiin ulkona ja 84 päivää studiossa. Kuvaukset sijoittuivat useisiin paikkoihin Australiassa, kuten Terrey Hillsiin, Hayhin, Kurnelliin ja Broken Hilliin, joka oli myös Mad Max 2: The Road Warrior -elokuvan kuvauspaikka.

Leffan kuvaamiseen käytettiin monipuolista kamerakalustoa, johon kuuluivat muun muassa ARRI Alexa 65, ARRI Alexa LF, RED V-Raptor, RED Komodo ja GoPro-kamerat. Pääkuvaajana toimi Simon Duggan ja toisen yksikön kuvaajana Peter McCaffrey.

Tuotannon avainluvut
  • Kuvaukset: Aloitus 30. toukokuuta 2022 ja päätös 3. marraskuuta 2022.
  • Kuvauspäivät: Yhteensä 240 päivää, joista 156 päivää ulkona ja 84 päivää studiossa.
  • Kamerat ja linssit: Käytössä 32 kameraa ja 37 eri linssiä.
  • Stunttinäyttelijät: 200 stunttinäyttelijää, 52 erillistä stunttihahmoa.
  • Ajoneuvot: 145 ajoneuvoa, mukaan lukien 35 sankariajoneuvoa ja 110 sankaripyörää.
  • Avustajat: Suurimpana kuvauspäivänä mukana 280 avustajaa.

Leffa tarjoaa intensiivisen matkan dystooppiseen maailmaan, jossa väkivalta ja selviytyminen ovat arkipäivää. Furiosa: A Mad Max Saga vie katsojat takaisin ikonisen leffasarjan juurille ja avaa uuden luvun Furiosan tarinassa. George Millerin mestarillinen ohjaus ja vahva näyttelijäkaarti tekevät elokuvasta odotetun lisän ikoniseen elokuvasarjaan

Furiosa: A Mad Max Saga on nyt leffateattereissa. Alta voit katsoa elokuvan trailerin. Muista elokuvauutisistamme voit lukea Leffat-osiostamme.

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit