Grand Theft Auto VI julkaistaan syksyllä 2025

Rockstar Gamesin suosikkisarjan jatko-osaa, Grand Theft Auto VI, ei tarvitse odottaa kauaa sillä se julkaistaan syksyllä 2025. 

Supersuosittu pelisarja Grand Theft Auto saa vihdoin jatkoa! Rockstar Gamesin emoyhtiö Take-Two Interactive on ilmoittanut, että Grand Theft Auto VI julkaistaan syksyllä 2025. Kyseinen uutinen tuli julki tämän viikon torstaina, kun Take-Two raportoi vuoden 2024 neljännen neljänneksen ja koko tilivuoden tuloksensa. Vaikka tarkkaa päivämäärää ei vielä kerrottu, niin ajankohdaksi on varmistunut syksy 2025. Rockstar Games on tällä hetkellä pelin kehityksen viimeisissä vaiheissa.

Odotukset korkealla

Take-Two:n toimitusjohtaja Strauss Zelnick kertoi analyytikoille, että yhtiö odottaa Rockstar Gamesin tarjoavan jälleen ennennäkemättömän viihdekokemuksen. ”Markkinan odotukset ovat ennennäkemättömät, ja odotuksemme pelin kaupallisesta menestyksestä kasvavat edelleen”, Zelnick kertoo yhtiön tiedotteessa.

Vuonna 2013 julkaistu GTA-sarjan edellisestä osasta, Grand Theft Auto V, tuli nopeasti yksi kaikkien aikojen myydyimmistä peleistä. GTA V:tä on myyty maailmanlaajuisesti yli 200 miljoonaa kappaletta, ja sen suosio on kestänyt yli vuosikymmenen. Pelin online-komponentti, Grand Theft Auto Online, on saanut useita päivityksiä vuosien varrella, mikä on pitänyt pelin edelleen aktiivisena.

Trailereiden huumaa

Ensimmäinen traileri Grand Theft Auto VI:lle julkaistiin joulukuussa 2023 ja se rikkoi katsojaennätyksiä YouTubessa, saavuttaen yli 100 miljoonaa katselukertaa vain kahdessa päivässä. Trailerissa vahvistettiin, että peli sijoittuu osittain kuvitteelliseen Vice Cityyn, joka muistuttaa Miamia, ja että pelissä on kaksi päähenkilöä, joista toinen on nainen – ensimmäistä kertaa sitten sarjan siirtymisen 3D-polygonigrafiikkaan.

Take-Two:n taloudellinen tilanne

Vaikka Grand Theft Auto VI:n julkaisua odotetaan innolla, Take-Two on kohdannut taloudellisia haasteita. Yhtiö raportoi 2,9 miljardin dollarin tappion vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä, mikä ylitti aikaisemmat ennusteet. Tämä tappio johtui muun muassa 2,18 miljardin dollarin arvonalennuksista ja 304,3 miljoonan dollarin kuluista yritysostoihin liittyen.

Tulevaisuuden näkymät

Zelnick kertoi myös yrityksen tiedotteessa, että Take-Two:n tulevaisuudennäkymät ovat positiiviset ja yhtiö odottaa kasvua vuosina seuraavina vuosina. ”Odotamme, että yhtiömme saavuttaa uusia menestystasoja ja toimitamme peräkkäistä kasvua nettovarauksissa tulevina vuosina,” hän totesi.

Voit kuitenkin rauhassa valmistautua varastamaan autoja, suorittamaan tehtäviä ja elämään elämää Vice Cityn kaduilla – GTA IV on tulossa ensi vuonna!

Alta voit vielä katsoa viime vuonna ilmestyneen jatko-osan ensimmäisen trailerin. Muista peliuutisistamme voit lukea Pelit-osiostamme.

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit