Hollywood-toimintaelokuvien mestari John McTiernan kruunaa Night Visions -festivaalin päävieraana

John McTiernan muistetaan erityisesti 80- ja 90-luvun klassikoiksi muodostuneista toimintaleffoista, joissa mukana on nähty maailman tunnetuimpia näyttelijöitä.

Helsingin sydämessä, Bio Rex Lasipalatsissa, Cinema Orionissa ja WHS Teatteri Unionissa, järjestettävä Night Visions -festivaali kokoaa yhteen elokuvan ystävät 16.-21. huhtikuuta. Tapahtuma, joka muuttaa Helsingin Euroopan elokuvapääkaupungiksi, on saanut kunnian toivottaa tervetulleeksi joukon kansainvälisiä elokuvantekijöitä kymmenestä eri elokuvasta, korostaen festivaalin ainutlaatuista ja monipuolista luonnetta.

Tapahtuman huomattavin vieras, John McTiernan, on toimintaelokuvien ohjauksen legenda, jonka kädenjälki on muovannut genreä 1980-luvun lopulta lähtien. McTiernanin ohjauksessa syntyneet ikoniset elokuvat, kuten ensimmäinen Die Hard (1988), Predator – Saalistaja (1987) ja Last Action Hero (1993), ovat olleet merkittäviä sekä Bruce Willisille että Arnold Schwarzeneggerille, kahdelle elokuvamaailman suurimmalle tähdelle. McTiernan, jonka elokuvat ovat keränneet yli 610 miljoonaa dollaria pelkästään Yhdysvalloissa, on elokuvahistorian suurimpia nimiä.

Festivaalin muita merkittäviä kansainvälisiä vieraita ovat Simon Barrett, joka on yksi sukupolvensa menestyneimmistä fantasia- ja kauhuelokuvakäsikirjoittajista. Barrettin tuorein teos, kauhutrilleri Azrael, esitetään festivaalilla ensimmäistä kertaa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Lisäksi festivaalilla nähdään April Jonesin tuore skeittausdokumentti Concrete Law’n maailmanensi-ilta ja Ryland Brickson Cole Tewsin hirviöelokuvia kunnioittava Lake Michigan Monster, joka saa ensiesityksensä Pohjoismaissa.

Eurooppalaisesta elokuvasta festivaalilla kertoo italialainen dokumentaristi Simone Scafidi, jonka teos Dario Argento: Panico antaa kattavan kuvan eurooppalaisen kauhuelokuvan mestarista. Elokuvafestivaalin tarjontaa täydentää Chris Texin Wind Princess, animaatio, joka on saanut inspiraationsa Hayao Miyazakin Tuulen laakson Nausicaästä ja kerännyt mainetta kansainvälisillä festivaaleilla.

Alta voit katsoa Night Visions -festivaalilla nähtävän vuoden 1987 klassikkoleffan, Predator – Saalistaja, trailerin.

 

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit