MAR10-päivän kunniaksi Nintendo julkisti uuden Super Mario Bros. -elokuvan

Uusi Super Mario Bros. elokuvauutuus tuo Mario-sarjan ikonisen hahmon suurelle kankaalle ennennäkemättömällä tavalla. MAR10-päivän juhlinnan yhteydessä Nintendo ilmoitti, että Super Mario Bros. -elokuvan ensi-ilta on asetettu huhtikuulle 2026. Tämä uusi elokuvaversio vie katsojat syvälle Sienivaltakunnan sydämeen, luvaten tuoda Mario-hahmon ja hänen ystävänsä eloon aivan uudella ja visuaalisesti houkuttelevalla tavalla.

Juhlitaan MAR10-päivää muutamalla hauskalla faktalla meidän viiksekkään sankarimme kunniaksi! Iloinen, inspiroiva ja todellinen hyppijä, Mario on rohkeasti kohdannut monenlaisia haasteita vuosikymmenten aikana. Vaikka jotkut ovat ehkä tavanneet hänet putkimiehenä, Mario on sen jälkeen ottanut monia eri rooleja suojellakseen ystäviään ja Sienivaltakuntaa.

Hauskoja faktoja Mariosta:

  • Mario on luonut herra Shigeru Miyamoto, ja hän esiintyi nimellä ”Jumpman” Donkey Kong™ -arcadepelissä (1981). Herra Miyamoto nimesi hänet alun perin ”Mr. Videoksi” ja halusi laittaa kyseisen hahmon kaikkiin tekemiinsä peleihin.
  • Alkuperäinen Mario oli 16 x 16 pikselin kokoinen kuva. Tämä tekninen rajoitus toi mukanaan joitakin hänen ikonisia piirteitään: esimerkiksi hänelle annettiin valkoiset hansikkaat, jotta hänen liikkeensä olisivat helpommin havaittavissa hänen hypätessään.
  • Ensimmäinen Super Mario Bros.™ -peli suunniteltiin ruutupaperille.
  • Yksi Marion ikonisimmista voimavaroista on supersieni, mutta hänellä on myös muita käytettäviä voimavaroja joihin kuuluvat superlehti, pingviinipuku, onnenkello, Goomban kenkä, sammakkoasu, bumerangikukka ja monia muita.

Mario-päivän kunniaksi on myös paljastettu, että Nintendo ja Illumination ovat kehittämässä uutta Mario-elokuvaa, jonka pitäisi saapua elokuvateattereihin 3. huhtikuuta 2026. Tuotannossa ovat jälleen mukana Mario-sarjan isä Shigeru Miyamoto ja Illuminationin Chris Meledandri, jotka ovat antaneet ymmärtää, että uudessa elokuvassa tullaan näkemään Marion maailman entistä laajempia seikkailuja. Elokuvan ohjaavat Aaron Horvarth ja Michael Jelenic, ja käsikirjoituksesta vastaa Matthew Fogel, jotka tunnetaan edellisestä Super Mario Bros. -elokuvasta.

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit