Night Visions -festivaali 2024: Kristen Stewartin tähdittämä Love Lies Bleeding avaa elokuvajuhlat Helsingissä

Helsingin elokuvatarjonta rikastuu huomattavasti 16.-21. huhtikuuta, kun Night Visions -festivaali tuo valkokankaille 34 pitkää elokuvaa ja runsaan määrän lyhytelokuvia.

Kevään kohokohtana toimiva Night Visions -festivaali esittelee yleisölle kaikki uutuudet Suomen-ensi-iltoina, yhteensä lähes 60 näytöksen voimin.

Festivaali, joka on tunnettu tasavallan vikkeläliikkeisimpänä elokuvajuhlana, levittäytyy kolmeen teatteriin: Bio Rex Lasipalatsiin, Cinema Orioniin ja WHS Teatteri Unioniin. Ennakkomyynti alkaa 5. huhtikuuta festivaalin omassa nettikaupassa.

Avajaiselokuvana nähdään neo noir -trilleri Love Lies Bleeding, jonka on ohjannut brittiohjaaja Rose Glass. Elokuvassa pääosissa loistavat Kristen Stewart ja uusi tulokas Katy O’Brian. Love Lies Bleeding sai maailmanensi-iltansa Sundance-festivaalilla ja on kerännyt kiitosta kriitikoilta, vaikka se ei saavukaan Suomessa kaupalliseen teatterilevitykseen.

Yhdysvalloissa South by Southwest -festivaalilla esitetty Azrael, ohjaaja E.L. Katzin kauhutrilleri, saa ensi-iltansa Yhdysvaltojen ulkopuolella juuri Night Visions -festivaalilla. Samoin festivaalilla nähdään Sydney Sweeneyn tähdittämä ja tuottama nunnakauhutrilleri Immaculate – Tahraton.

Erikoissarjoissa keskitytään muun muassa sarjakuvafilmatisointeihin, joista erottuvat Pablo Bergerin Robot Dreams ja LGBTQ-sensaatio The People’s Joker. Dokumenttielokuvien sarjassa puolestaan tutkitaan ikonisia aiheita Dario Argentosta Loch Nessin hirviöön.

Perinteitä kunnioittaen festivaali päättyy koko yön kestävään leffamaratoniin, joka alkaa Cinema Orionissa 21. huhtikuuta aamuyöllä.

Night Visions on perustettu vuonna 1997 ja on vuosien varrella kasvattanut kävijämääränsä yli 14 000:een vuosittain. Festivaali on voittanut Helsingin kaupungin kulttuuriteko -palkinnon vuonna 2012 ja on saanut tunnustusta myös kansainvälisesti, ollessaan mukana MovieMaker Magazinen ”maailman parhaiden genre-festivaalien” listoilla useana vuonna. Tämä tekee siitä Pohjoismaiden suurimman fantasia-, kauhu-, scifi- ja toimintaelokuviin keskittyvän festivaalin, joka ei kuitenkaan rajoitu vain näihin genreihin.

Alta voit katsoa Love Lies Bleeding -leffan trailerin.

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit