Pepe Willbergin ura dokumenttielokuvan valokeilassa

Severi Koivusalon ohjaama dokumenttielokuva Pepe tuo valkokankaille syksyllä Pepe Willbergin vaikuttavan uran ja elämän. Lokakuun alussa ensi-iltansa saava leffa avaa suomalaisen musiikkimaailman konkarin matkaa nuoruudesta tähteyteen, paljastaen esiintymisjännityksen ja ujouden haasteet, jotka Willberg on voittanut yli 60 vuotta kestäneen uransa aikana.

Elokuussa valkokankaille saapuva Pepe on dokumenttielokuva, joka kertoo Pepe Willbergin elämästä ja urasta. Severi Koivusalon ohjaama leffa saa ensi-iltansa perjantaina 4. lokakuuta, ja se avaa Willbergin matkaa suomalaisen pop-musiikin keskiöön yli 60 vuoden ajalta.

Matka nuoruudesta tähteyteen

Pepe Willberg aloitti uransa 1960-luvun alussa Islanders-yhtyeessä, ja myöhemmin hänestä tuli keskeinen hahmo Jormas-bändissä sekä Pepe & Paradisessa ennen siirtymistään soolouralle. Hänen ikonisia kappaleitaan ovat muun muassa Saat miehen kyyneliin, Rööperiin ja Elämältä kaiken sain. Willbergin ura sai uuden suunnan 2014, kun Pepe & Saimaa -albumi toi hänelle ensimmäisen kultalevyn lähes 70-vuotiaana.

Artistin ristiriidat

Elokuvan keskiössä ovat Willbergin uran haasteet ja ristiriidat. Miten ujo ja vähäpuheinen laulaja, joka alun perin esiintyi vain pimeässä salissa, nousi maan tunnetuimpien artistien joukkoon? Dokumentti pyrkii vastaamaan tähän kysymykseen ja kuvaamaan, miten esiintymisjännitys ja ujous ovat vaikuttaneet hänen uraansa. Koivusalon mukaan Willberg on musiikillisesti perfektionisti, joka kykenee tulkitsemaan herkät tunteet musiikkinsa kautta.

Mestarit areenalla ja Pepe & Saimaa

Willberg oli mukana myös Mestarit areenalla -kokoonpanossa, joka teki historiaa valloittamalla areenoita ja stadioneja Suomessa vuonna 1999. Tämä projekti oli merkittävä virstanpylväs hänen urallaan. Vuonna 2014 Willberg saavutti uransa suurimman kaupallisen menestyksen Pepe & Saimaa -projektin kautta, mikä toi hänelle kultalevyn.

Dokumentin taustat ja odotukset

Elokuvan käsikirjoituksen ovat tehneet Aleksi Bardy ja Severi Koivusalo, jotka myös tuottavat sen Helsinki-filmille. Leffan levittää Cinemanse. Elokuvassa kuullaan Willbergin ystävien ja kollegoiden, kuten Dannyn, Vicky Rostin ja Jorma Uotisen, näkemyksiä hänen urastaan. Koivusalo kuvailee leffaa salaiseksi kartaksi Suomen pop-musiikin historiaan ja nostalgiseksi rakkauslauluksi suurten ikäluokkien käynnistämälle nuorisokulttuurille.

Willberg itse suhtautuu teokseen odottavin ja jännittynein mielin.

– Hyvää kannattaa odottaa ja koskaan ei kannata antaa periksi. Ensimmäinen kultalevy 67-vuotiaana ja oma elokuva 78-vuotiaana, hän kommentoi.

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit