R&A Spring Break -elokuvafestivaali avautuu Helsingissä Alice Rohrwacherin La Chimera -elokuvalla

Helsinki toimii isäntänä R&A Spring Break -elokuvafestivaalille 21.-24. maaliskuuta 2024, joka esittelee elokuvan ystäville monipuolisen valikoiman kotimaisia ja kansainvälisiä elokuvia. Festivaalin päänäytöksenä on Alice Rohrwacherin italialainen mestariteos La Chimera – sielujen aarteet. Luvassa on myös syvällisiä keskustelutilaisuuksia ja erityisteemaisia näytöksiä, jotka rikastuttavat elokuvakokemusta.

Helsinki valmistautuu elokuvafestivaali R&A Spring Breakin saapumiseen

Helsinki valmistautuu elokuvafestivaali R&A Spring Breakin saapumiseen, joka tarjoaa yleisölleen nelipäiväisen kattauksen elokuvataiteen helmiä 21.-24. maaliskuuta 2024. Festivaalin avajaiselokuvana nähdään italialaisen ohjaajan Alice Rohrwacherin teos La Chimera – sielujen aarteet, joka on saanut loistavan vastaanoton Cannesin elokuvajuhlilla.

La Chimera – aikamatka Toscanan sydämeen

La Chimera kuljettaa katsojansa 1980-luvun Toscanan maaseudulle, missä yhdistyvät menneisyyden kaipuu ja hautarosvouksen synnyttämä jännite. Elokuva, joka sijoittuu jonnekin Federico Fellinin ja Indiana Jonesin välimaastoon, tarjoaa ainutlaatuisen näkemyksen Italian kulttuurihistoriaan.

Monipuolinen ohjelmisto ja keskustelutilaisuudet

Festivaali tuo esille myös muita huomionarvoisia teoksia, kuten palestiinalaisdraama Alam, joka kertoo nuoren Tamerin poliittisesta heräämisestä. Lisäksi ohjelmistossa on ranskalainen Margueriten teoreema, jossa matematiikkaa rakastava nuori nainen löytää uuden suunnan elämälleen Pariisin kaduilla.

R&A Spring Break tarjoaa myös keskustelutilaisuuksia, kuten Havumetsän lapset -dokumenttielokuvan ympärille rakentuva tapahtuma, joka syventää yleisön ymmärrystä ympäristönsuojelusta. Lisäksi festivaalilla nähdään dokumentteja ja draamaelokuvia, jotka käsittelevät niin yhteiskunnallisia teemoja kuin henkilökohtaista kasvua.

Helsinki – elokuvan ystävien kohtaamispaikka

Festivaalin aikana Helsinki muuttuu elokuvan ystävien kohtaamispaikaksi, tarjoten unohtumattomia elämyksiä niin kotimaisen kuin kansainvälisen elokuvan ystäville.

Alta voit katsoa La Chimeran trailerin. Lisätietoja leffafestarista näet yrityksen verkkosivuilta.

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit