Ridley Scottin alkuperäinen Gladiator-elokuva saa jatko-osan 24 vuotta myöhemmin

Paramount Pictures on julkaissut odotetun Gladiator II -elokuvan ensimmäisen trailerin. Marraskuussa ensi-iltansa saavassa elokuvassa pääosissa nähdään Paul Mescal, Pedro Pascal ja Denzel Washington. Ridley Scottin ohjaama jatko-osa vie katsojat jälleen antiikin Rooman valtataisteluiden ja kostojen maailmaan.

Alkuperäisen Gladiator-elokuvan jatko-osa, Gladiator II, on saanut ensimmäisen trailerinsa. Paramount Picturesin julkaisema traileri herättää suuria odotuksia marraskuun ensi-iltaa varten, sillä pääosissa nähdään Paul Mescal (Lucius), Pedro Pascal (Marcus Acacius), Connie Nielsen (Lucilla), Denzel Washington (Macrinus), Fred Hechinger (keisari Caracalla) ja Joseph Quinn (keisari Geta).

Paul Mescal esittää elokuvassa Lucius Verusta, joka on alkuperäisessä Gladiator-elokuvassa nähdyn Lucillan (Connie Nielsen) aikuiseksi kasvanut poika. Nielsen palaa myös jatko-osaan Lucillan roolissa. Mukana on siis alkuperäisiä näyttelijöitä.

Gladiator II:n tarina sijoittuu antiikin Roomaan, vuosia sen jälkeen, kun Lucius todisti legendaarisen gladiaattorisankari Maximuksen kuoleman. Lucius joutuu itse astumaan Colosseumin areenalle, kun hänen kotiseutunsa on valloitettu ja Roomaa hallitsevat tyrannimaiset keisarit. Rooman imperiumin tulevaisuus on vaakalaudalla, ja Luciuksen täytyy löytää voimaa kokemistaan vääryyksistä palauttaakseen Rooman kansalleen.

Elokuvan käsikirjoituksesta vastaa David Scarpa, ja se perustuu Peter Craigin ja David Scarpan luomaan tarinaan. Tuotannosta vastaavat Walter Parkes, Laurie MacDonald, Raymond Kirk ja Aidan Elliott, kun taas tuottajina toimivat Douglas Wick, Ridley Scott, Lucy Fisher, Michael Pruss ja David Franzoni, joka myös loi alkuperäiset hahmot.

Gladiator II saa ensi-iltansa perjantaina 15. marraskuuta 2024.

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit