Rocket Leaguen kilpailullisen ranking-järjestelmän muutokset parantavat pelin laatua

Rocket League on tehnyt merkittäviä muutoksia kilpailulliseen ranking-järjestelmäänsä parantaakseen otteluiden laatua ja estääkseen smurffauksen. Uudistettu järjestelmä arvioi pelaajien taitotason entistä tarkemmin ja säätää sijoituksia ylöspäin tarvittaessa, jotta pelaajat sijoitetaan oikealle tasolleen heti alusta alkaen.

Rocket League on päivittänyt kilpailullisen ranking-järjestelmänsä parantaakseen pelin laatua ja estääkseen ”smurffauksen”, kehittäjä Psyonix ilmoitti perjantaina 14. kesäkuuta. Päivitys pyrkii suoraan puuttumaan ”tahattomaan smurffaukseen”, joka tapahtuu, kun järjestelmä sijoittaa pelaajat heidän todellista taitotasoaan alemmalle tasolle.

Uudessa järjestelmässä Rocket League arvioi pelaajan kilpailullisen tason heidän suorittaessaan sijoitusotteluitaan ja voi säätää sitä ylöspäin, jos järjestelmä tunnistaa, että aloitustaso on liian alhainen. Muutos on jo testattu pienillä pelaajaryhmillä kaikissa kilpailullisissa pelilistoissa, ja Psyonix päätti ottaa sen käyttöön koko pelaajakunnalle nähtyään merkittäviä positiivisia vaikutuksia pelin laatuun.

Miten uusi ranking-järjestelmä toimii?

Psyonixin mukaan pelaajan ennustettu taso perustuu hänen sijoitukseensa muissa kilpailullisissa pelilistoissa Rocket Leaguessa. Kehittäjät analysoivat taitojen siirtymistä pelilistojen välillä ja havaitsivat, että pelaajan taso voidaan ennustaa ”suurella tarkkuudella” käyttämällä hänen sijoituksiaan muista pelilistoista.

Ranking-säätö tapahtuu, jos yksi seuraavista kolmesta skenaariosta toteutuu:
  1. Pelaaja on pelannut vähintään 10 ottelua tietystä kilpailullisesta pelilistasta edellisellä kaudella. (Pelaaja on ”tuore” kyseisessä pelilistassa).
  2. Pelaaja ei pelannut edellisellä kaudella sitä kilpailullista pelilistaa, jolle hän on tällä hetkellä jonossa. (Pelaaja on ”vanhentunut” kyseisessä pelilistassa).
  3. Pelaajalla on huomattavasti ennustettua tasoaan alempi sijoitus siinä pelilistassa, jolle hän on tällä hetkellä jonossa.

Psyonix antoi esimerkin selventääkseen asiaa: ”Esimerkiksi pelaaja, joka oli kaksi kautta sitten hopeatasolla sekä Doublesissa että Hoopsissa, ja on nyt Diamond-tasolla Doublesissa, mutta ei ole pelannut Hoopsia sen jälkeen. Kun hän aloittaa sijoitusottelut Hoopsissa, hänen sijoitustaan voidaan säätää automaattisesti ylöspäin.”

On tärkeää huomata, että Rocket League ei yksinkertaisesti siirrä sijoitustasi yhdestä kilpailullisesta pelilistasta toisiin, joita et pelaa usein. Järjestelmä ottaa huomioon pelityylien erot pelilistojen välillä. Suorituskykysi kasuaaleissa pelilistoissa ei vaikuta kilpailulliseen sijoitukseesi.

Lisätietoja uudistuksesta voit lukea Rocket Leaguen verkkosivuilta.

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit