Suomalaisohjaajan elokuvalle ”Delivery Run” kaksi pääpalkintoa Cannesissa

Suomalaisohjaaja Joey Palmroosin elokuva ”Delivery Run” voitti kaksi pääpalkintoa Cannes Frontières Buyers Showcase -kilpailussa, jossa valittiin kuusi maailman kiinnostavinta projektia.

Suomalaisohjaaja Joey Palmroosin elokuva Delivery Run on voittanut kaksi pääpalkintoa arvostetussa Cannes Frontières Buyers Showcase -kilpailussa. Kilpailussa valitaan kuusi kiinnostavinta projektia ympäri maailmaa, joten jo pelkkä valinta kilpailuun oli suuri saavutus nuorelle suomalaisohjaajalle.

Delivery Run on alkuvuodesta 2024 Lapissa sijaitsevalla Ylläksellä kuvattu toimintatrilleri, joka sijoittuu Minnesotan jäisille takamaille. Leffan päähenkilöä, ruokalähetti Lee’tä, esittää Alexander Arnold, joka on tunnettu rooleistaan muun muassa Skins ja Yesterday.

Elokuvan on ohjannut ja tuottanut Joey Palmroos, ja se on hänen tuotantoyhtiönsä Arctic Renegadesin toinen kokopitkä leffa, joka on rahoitettu täysin yksityisellä rahoituksella.

– Halusin toteuttaa kansainväliselle yleisölle elokuvan kotimaasta käsin ja hyödyntää tuotannossa Lapin kaunista luontoa sekä suomalaisia huippuosaajia. Samalla koen tärkeäksi inspiroida nuoria filmintekijöitä rohkeasti tavoittelemaan unelmiaan myös kansainvälisillä kentillä, Palmroos kertoo.

Tunnustus Cannesissa on merkittävä saavutus Palmroosille ja ponnahduslauta leffan kansainväliselle menestykselle.

– Elokuvan tulevaisuus näyttää tällä hetkellä erittäin lupaavalta ja tavoitteenani on maailman ensi-ilta vielä tämän vuoden puolella, Palmroos lisää.

Joey Palmroos ohjaa pääosanäyttelijä Alexander Arnoldia elokuvan "Delivery Run" kuvauksissa Ylläksellä, Lapissa.
Joey Palmroos ohjaa pääosanäyttelijä Alexander Arnoldia elokuvan ”Delivery Run” kuvauksissa Ylläksellä, Lapissa.

Muista elokuvauutisistamme voit lukea Leffat-osiostamme.

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit