Toimintaikoni Jackie Chan täyttää 70 vuotta: Kino Regina noteeraa tähtinäyttelijää teemasarjalla

Kino Regina kunnioittaa Jackie Chania näyttämällä toimintaelokuvien mestarin vanhoja teoksia viime vuosikymmeniltä.

Toimintaelokuvien legenda ja moniosaaja Jackie Chan juhlii huhtikuussa merkittävää 70-vuotissyntymäpäiväänsä. Tämä poikkeuksellinen tapahtuma ei ole jäänyt huomiotta Kino Reginassa, joka on päättänyt kunnioittaa Chanin uraa ja saavutuksia erityisellä synttäriviikonlopulla.

Jackie Chan, syntynyt vuonna 1954, tunnetaan paitsi näyttelijänä myös ohjaajana, tuottajana ja stunt-miehenä, joka on vaarantanut henkensä lukuisissa elokuvissaan. Chanin ura Hongkong-elokuvien maailmassa on tehnyt hänestä yhden alan vaikutusvaltaisimmista hahmoista, ja hänet tunnetaan erityisesti omien stunttiensa tekemisestä. Hänen kykynsä yhdistää huumori, akrobatia ja toiminta ovat tehneet hänestä rakastetun hahmon ympäri maailmaa.

Chan on kuvailtu edesmenneen näyttelijän, Buster Keatonin, humoristisen huimapäätaiteen jaloksi opetuslapseksi, ja hänen kykynsä olla samaan aikaan avuttoman oloinen naapurin poika ja voittamaton toimintasankari on inspiroinut sukupolvia.

Helsingissä sijaitseva elokuvateatteri Kino Regina on omistanut Chanille teemasarjan, joka alkaa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna ja jatkuu toukokuun loppuun. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään kolmen elokuvan putki, joka esittelee Chanin monipuolista uraa. Viikonlopun avaa Chanin toinen Hollywood-elokuva, Kanuunankuularalli (The Cannonball Run, 1981), jota seuraa hänen oma suosikkinsa filmografiastaan, Police Story (Ging chat goo si, 1985). Viikonlopun päättää Armour of God II: Operation Condor (Fei ying gai wak, 1991), joka oli Hongkong-elokuvahistorian kallein tuotanto sen ensi-illan aikaan.

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit