Uusi Nälkäpeli-kirja ja elokuva tulossa: ”Sunrise on the Reaping”

Suzanne Collinsin Nälkäpeli-sarja palaa uudella romaanilla Sunrise on the Reaping, joka julkaistaan 18. maaliskuuta 2025. Kirja sijoittuu 24 vuotta ennen alkuperäistä Nälkäpeli-tarinaa ja keskittyy 50. Nälkäpeliin. Lionsgate on jo ilmoittanut elokuvasovituksen ensi-illan 20. marraskuuta 2026, ja ohjaajaksi on kaavailtu Francis Lawrencea.

Uusi Nälkäpeli-kirja ja elokuva ovat tulossa. Suzanne Collins palaa Panemin post-apokalyptiseen maailmaan uudella Nälkäpeli-romaanilla. Scholastic ilmoitti torstaina, että Collinsin dystopisen sarjan viides osa, Sunrise on the Reaping, julkaistaan 18. maaliskuuta 2025.

Uusi kirja alkaa 50. Nälkäpelin valinnalla, sijoittuen 24 vuotta ennen alkuperäistä Nälkäpeli-romaania, joka ilmestyi vuonna 2008, ja 40 vuotta Collinsin viimeisimmän kirjan, The Ballad of Songbirds and Snakes jälkeen. Kaikista aiemmista Nälkäpeli-kirjoista elokuvasovitukset julkaissut Lionsgate ilmoitti myöhemmin torstaina, että Sunrise on the Reaping saa ensi-iltansa teattereissa 20. marraskuuta 2026. Francis Lawrence, joka on ohjannut kaikki muut paitsi ensimmäisen Nälkäpeli-elokuvan, palaa ohjaajan rooliin.

Lionsgaten virallinen tiedote

Lionsgate on vahvistanut, että Suzanne Collinsin uusi Nälkäpeli-romaani Sunrise on the Reaping tullaan sovittamaan elokuvaksi. Elokuvan tuottajina toimivat jälleen Nina Jacobson ja Brad Simpson, jotka ovat tuottaneet kaikki aiemmat Nälkäpeli-elokuvat Color Force -yhtiönsä alla. Francis Lawrence, joka on ohjannut neljä aiempaa elokuvaa sarjasta, on neuvotteluissa palatakseen ohjaajaksi.

Elokuva julkaistaan Pohjois-Amerikassa 20. marraskuuta 2026. Sunrise on the Reaping sijoittuu Panemin maailmaan 24 vuotta ennen alkuperäisen Nälkäpelin tapahtumia, alkaen 50. Nälkäpelin valinnasta, joka tunnetaan myös nimellä Toinen neljännesjuhla. Yksi vuoden odotetuimmista julkaisuista, Sunrise on the Reaping, julkaistaan Scholasticin toimesta samanaikaisesti painettuna, digitaalisena ja äänikirjana Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa 18. maaliskuuta 2025.

Suzanne Collinsin ja Nälkäpelin menestys

Suzanne Collinsin Nälkäpeli-kirjoja on myyty yli 100 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti painettuna ja digitaalisena versiona, ja niistä on myyty käännösoikeudet 54 kielelle. Lionsgate on sovittanut nämä bestsellerit viideksi elokuvaksi, jotka ovat keränneet maailmanlaajuisesti yli 3,3 miljardia dollaria lipputuloina ja niissä on esiintynyt tähtinäyttelijöitä kuten muun muassa Jennifer LawrenceLiam Hemsworth, Woody Harrelson, Lenny Kravitz ja Peter Dinklage.

Fogelsonin ja Collinsin kommentit

“Suzanne Collins on mestarikertoja ja luova pohjoistähtemme,” sanoi Lionsgaten Motion Picture Groupin puheenjohtaja Adam Fogelson. “Emme voisi olla onnekkaampia saadessamme ohjata ja luottaa yhteistyökumppaniin, jonka kyvyt ja mielikuvitus ovat jatkuvasti loistavia. Tiedämme, että Nälkäpeli-fanit ympäri maailmaa tulevat olemaan lumoutuneita siitä, mihin Suzanne on keskittynyt tässä seuraavassa upeassa tarinassa. Toinen neljännesjuhla on legendaarinen ja sillä on suuri merkitys pelien historiassa, jopa Katniss Everdeenin aikana.”

“Suzanne Collins on mestarikertoja ja luova pohjoistähtemme,” sanoi Fogelson. “Emme voisi olla onnekkaampia saadessamme ohjata ja luottaa yhteistyökumppaniin, jonka kyvyt ja mielikuvitus ovat jatkuvasti loistavia.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön The Hunger Games (@thehungergames) jakama julkaisu

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit