Niko ja myrskyporojen arvoitus – virallinen traileri ja ääninäyttelijät julkaistu

Uuden kotimaisen animaatioelokuvan ”Niko ja myrskyporojen arvoitus” suomenkielinen traileri ja ääninäyttelijät on julkistettu. Elokuva on valittu kilpailemaan Italian arvostetussa Giffoni Film Festivalilla. Odotetussa jatko-osassa nähdään jälleen monta tuttua ääntä, ja se saa ensi-iltansa lokakuussa 2024.

Uuden kotimaisen animaatioelokuvan Niko ja myrskyporojen arvoitus suomenkielinen traileri ja ääninäyttelijät on julkaistu. Leffa on myös valittu Italian Giffoni Film Festivalin kilpasarjaan.

Elokuvassa kuullaan monia tunnettuja suomalaisia ääninäyttelijöitä. Nikon roolissa on Pauli Halonen ja Stellan roolissa Viola Käki. Liito-orava Juliksen ja Wilma-lumikon ääninäyttelijöinä jatkavat Hannu-Pekka Björkman ja Vuokko Hovatta. Joulupukin lentojoukkojen johtajaa Raavasta ääninäyttelee Petteri Summanen ja myrskyporo Ilmarina Antti Reini. Muita ääniä leffassa ovat Puntti Valtonen (Hirvas), Elina Knihtilä (Oona, Nikon äiti), Riku Nieminen (Oinas) ja Anna-Maija Tuokko (Olga). Vaikuttajat Leevi Ikävalko ja Laura Kiuru antavat äänensä hahmoille Sökö ja Iida.

Niko ja myrskyporojen arvoitus on valittu Italian Giffoni Film Festivalin kilpasarjaan, joka on yksi maailman suurimmista ja merkittävimmistä lastenelokuvafestivaaleista. Festivaali järjestetään 19.-28. heinäkuuta ja leffan ohjaaja Kari Juusonen on paikalla esittelemässä elokuvaa. Festivaalin erityispiirteenä on, että jokaisessa sarjassa palkinnoista päättää satapäinen lapsista koostuva raati.

Suomalaisesta Nikosta on tullut kansainvälinen lastenklassikko kahden aiemman menestyselokuvan, Niko – lentäjän poika (2008) ja Niko 2 – lentäjäveljekset (2012), myötä.

Synopsis

Poropoika Nikon elämään tulee suuri muutos, kun Joulupukin lentojoukkoihin avautuu paikka uudelle lentokokelaalle. Yllättäen huipputaitava porotyttö Stella tarjoaa kovan vastuksen Nikolle kilpailussa paikasta. Nikon tunteet vaihtelevat ihailusta harmistukseen Stellan taitavuuden edessä. Eräänä yönä aattolentoa varten pakattu Joulupukin reki ja Stella katoavat. Niko lähtee etsimään heitä ystäviensä liito-orava Juliuksen ja lumikko Wilman kanssa. Seikkailunsa aikana he kohtaavat Myrskyporot ja paljastavat salaisuuden.

Tuotanto

Elokuvan ohjaa Kari Juusonen yhdessä Jørgen Lerdamin kanssa. Käsikirjoituksesta vastaavat Kari Juusonen, Hannu Tuomainen ja Marteinn Thorisson. Tuottajina toimivat Antti Haikala Anima Vitaesta ja Hannu Tuomainen Cinemakerista. Yhteistuottajina ovat saksalainen Ulysses Films, irlantilainen Moetion Films sekä tanskalainen A.Film Production. Leffan levityksestä Suomessa ja Pohjoismaissa vastaa Nordisk Film.

Niko ja myrskyporojen arvoitus saa ensi-iltansa elokuvateattereissa Suomessa perjantaina 11. lokakuuta 2024. Jatko-osan ikäraja tulee olemaan 7 vuotta.

Alta voit katsoa virallisen suomenkielisen trailerin.

Viimeisimmät artikkelit

Liittyvät artikkelit